Europa - 16 juni 2020 - Aandelen

Koopadvies voor Just Eat Takeaway van Bank of America

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America gaat het aandeel Just Eat Takeaway.com weer volgen met een koopadvies en een koersdoel van 100 euro. Dat meldde de zakenbank dinsdag.

Als JET erin slaagt het Amerikaanse Grub Hub in te lijven, dan zou het een mondiale samenwerkingsverband van online-maaltijdbezorgplatforms ontstaan, dat volgens de analisten een hoge waardering verdient.

De bedrijven die deel uitmaken van die samenwerking hebben zich namelijk al bewezen en zullen bovendien allicht profiteren van gedragsveranderingen na de coronaviruspandemie.

Het koersdoel van 100 euro is gebaseerd op een premie ten opzichte van sectorgenoten van 10 procent.

De belangrijkste vraag in de sector is niet wie de maaltijden bezorgt, maar of het platform zich toespitst op kleine onafhankelijke restaurants of op grote ketens. Voor de eerste groep is de waarde van het platform veel groter.

JET krijgt 80 tot 90 procent van de orders van onafhankelijke restaurants en is daarom winstgevender dan sectorgenoten. Dit is structureel, volgens de analisten.

Bank of America ziet de negatieve koersreactie op de verrassende deal met Grubhub als een mooi instapmoment voor de beste niche in een sector die nodig moet consolideren.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments