Nederland - 9 november 2017 - Europa
door REDACTIE BEURSBRINK

Koerswinst na groeispurt bij Intertrust

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Intertrust is donderdag een van de sterkste stijgers op het Damrak, nadat het bedrijf een veel hoger dan verwachte omzetgroei meldde, na de zware tegenvaller in het voorgaande kwartaal.

Analist Tom Sykes van Deutsche Bank verwachtte de sterke koersreactie na de meevallende kwartaalcijfers, na de sterke koersdaling in de afgelopen maanden, door twijfels over de vooruitzichten. Recent negatief nieuws over belastingontwijking in de ‘Paradise Papers’ zal daarbij niet hebben geholpen.

“Het is het goedkoopste aandeel dat we volgen”, stelde Sykes in een rapport voorbeurs. Redenen om toch voorzichtig te blijven zijn de gematigde vooruitzichten die Intertrust afgaf voor 2018, de moeite die het bedrijf blijkt te hebben om zijn verwachtingen te realiseren, en het feit dat de omzet en marges veel volatieler zijn dan het bedrijfsmodel voorspelt. “Dat moet men in zijn verwachtingen meenemen.”

De onderliggende omzetgroei van Intertrust in het derde kwartaal was met 6,7 procent meer dan dubbel zo hoog als de 3,1 procent die analisten gemiddeld hadden verwacht, na de omzetdaling van 0,1 procent in het tweede kwartaal en 4,2 procent groei in het eerste.

Dit kwam vooral door een sterke versnelling in Luxemburg en in Jersey,  tot respectievelijk 20 procent en 16 procent, tegen 11 procent en 4 procent een kwartaal eerder.

In Nederland daalde de omzet opnieuw met 2 procent, na de daling van 8 procent in het tweede kwartaal. Het personeelsverloop zou in het vierde kwartaal moeten normaliseren, meldde Intertrust. Uitstroom van personeel na een tegenvallende bonusronde zou de zwakke resultaten hebben veroorzaakt.

Deutsche Bank heeft een Houden advies met een koersdoel van 15,60 euro.

Het aandeel Intertrust stond donderdag 9,5 procent hoger op 14,12 euro en noteerde daarmee nog onder de uitgifteprijs van 15,50 euro bij de beursgang in 2015. Voor de winstwaarschuwing bij de halfjaarcijfers stond het aandeel nog rond 18 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.