Nederland - 30 november 2021 - Aandelen

“Kijk verder dan de volatiliteit door omicron”

door SVEN VAN GASSE

De aandelenmarkten kunnen enkele weken een verhoogde volatiliteit tegemoet zien na het opduiken van de nieuwe omicron-variant. Strategen en economen waarschuwen beleggers voor een overhaaste reactie.

De wereldwijde aandelenmarkten gingen vrijdag scherp onderuit toen het nieuws over de variant en zijn potentieel verontrustende mutatieprofiel zich verspreidde. Amerikaanse en Europese aandelen compenseerde maandag wat verliezen, maar op dinsdag daalde deze opnieuw.

Hoewel vrijdag de slechtste dag op de aandelenmarkten voor 2021 was, zien strategen en economen nog geen reden voor een aanhoudende daling. Zij raden hun klanten over het algemeen aan om zich te concentreren op de fundamentele langetermijnfactoren van het herstel.

Volgens Mark Haefele, CIO vermogensbeheer bij UBS, is er echter geen reden tot paniek. Hij verwacht dat de groei misschien even onderbroken zal worden maar dat deze zich uiteindelijk zal verderzetten.

Haefele stelt:

We advise to stay invested.

Potentieel

Sectoraal gezien is Haefele positief over de financiële en energiesector. Hij verwacht dat de olieprijzen in 2021 en 2022 hoog zullen blijven, waarbij de internationale benchmark Brent crude in maart een niveau van $90 per vat zal bereiken.

Haefele raadde beleggers ook aan om op zoek te gaan naar kansen in de gezondheidssector die volgens hem zowel defensieve als groeikansen hebben. Volgens Haefele zijn de strategische vooruitzichten voor de sector sterk en zijn de waarderingen aantrekkelijk na de recente verliezen.

UBS heeft hiernaast zijn blootstelling aan alternatieve investeringen, zoals private equity en hedge funds, verhoogd. Volgens strategen zitten deze in een goede positie om rendementen te bieden wanneer de aandelenmarkten zouden dalen. Haefele raadde beleggers tot slot aan om ook op zoek te gaan naar onconventionele bronnen van rendement, zoals particulier krediet of dividendaandelen.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.