Europa - 9 februari 2021 - Beursbrink

Kepler zet Fastned op kooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones)  Kepler Cheuvreux heeft dinsdag een eerste koopadvies op Fastned gezet met een koersdoel van 135,00 euro.

Analist Peter Olofsen is te spreken over de aantrekkelijke locaties die Fastned, een uitbater van snellaadstations voor elektrische auto’s, in de afgelopen jaren heeft weten te bemachtigen. Ook wijst de analist op de kostenefficiënte methode waarop Fastned de snellaadstations weet te bouwen.

“Ofschoon het grote investeringen bij aanvang vereist, zien we de activiteiten [van Fastned] als erg schaalbaar”, schreef Olofsen in zijn rapport. Dit biedt veel kansen, meent de analist, als de komende twee decennia de vloot aan elektrische auto’s hard stijgt. Hij meent dan ook dat dit het moment is om de investeringen op te voeren.

“Hoewel financiering momenteel een beperking vormt, kan een aandelenuitgifte Fastned in een interessant groeiverhaal voor de lange termijn veranderen”, denkt Olofsen.

Kepler rekent voor 2021 op een omzet van 16,4 miljoen euro, wat in 2022 ruimschoots verdubbelt naar 32,6 miljoen euro en stijgt naar 54,3 miljoen euro in 2023. In 2023 zal dan ook de eerste winst van 2,9 miljoen euro worden geboekt, denkt de analist.

Op dividend hoeven aandeelhouders de komende jaren echter niet te rekenen, aldus Olofsen.

Eind januari gaf ook Berenberg al een koopadvies voor Fastned. De analisten van Berenberg noemen Fastned een aantrekkelijke speler in de snel groeiende markt voor elektrische auto’s in Europa. “Een megatrend”, aldus de zakenbank.

Het aandeel Fastned won dinsdag 7,3 procent op 82,10 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.