Europa - 25 maart 2022 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Kepler zet Fagron op kooplijst

(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft vrijdag het advies voor Fagron verhoogd van Houden naar Kopen en het koersdoel van 17,50 naar 21,00 euro.

De analisten spraken van een teleurstellend 2021. Door de corona-uitbraak kwam veel planbare zorg te vervallen, wat gevolgen had voor de vraag naar de producten van Fagron. Ook zorgde de hogere inflatie voor druk op de winst en het aandeel presteerde ondermaats. Maar in 2022 moet Fagron volgens Kepler weer de goede kant op bewegen.

De analisten verwachten dat Fagron weer terugkeert naar een hoge enkelcijferige autonome omzetgroei. Voor Europa rekent Kepler op een stabilisatie en in Latijns-Amerika op aanhoudende groei. Verder verwachten de analisten overnames in de VS en wijzen zij ook op het op stoom komen van de steriele faciliteit in Wichita.

De oorlogskas is de komende jaren voor 250 miljoen euro gevuld, en dit kan 1,5 tot 5 euro per aandeel aan het koersdoel toevoegen, aldus Kepler.

Op dit moment noteert het aandeel Fagron 20 procent onder zijn historische waardering, “en daarmee is de verhouding tussen risico en rendement veelbelovend”, aldus de analisten.

Het aandeel Fagron wint vrijdag 4,7 procent op 16,36 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.