VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 15 januari 2021 - Aandelen

Kepler Cheuvreux start volgen Galapagos met Houden advies

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN) Kepler Cheuvreux is vrijdag gestart met het volgen van Galapagos met een Houden advies en een koersdoel van 89,00 euro.

Na succesvolle jaren dankzij het afgeven van nieuwe innovatieve doelen, is de tijd voor klinische resultaten aangebroken, aldus Kepler. Ondanks de ondertekening van een mondiaal onderzoeks- en ontwikkelingsovereenkomst met Gilead in 2019, die de banden met Galapagos moest verdiepen, bleek 2020 een “verschrikkelijk jaar” voor het bedrijf, zo merkten analisten van Kepler op. De koers van het aandeel maakte een val van circa 60 procent.

Na hoge verwachtingen, viel de portefeuille met middelen in een vergevorderd stadium tegen, concludeerde Kepler. Zo werd bij GLPG1972 het primaire eindpunt niet bereikt in een Fase II onderzoek en gaf de FDA “verrassend genoeg” geen groen licht voor Jyseleca voor het gebruik bij reumatoïde artritis.

De uitkomst van de Manta en Manta Ray-studies worden halverwege 2021 verwacht en zullen volgens Kepler belangrijk zijn voor de toekomstverwachtingen. Wel merkte Kepler op dat Gilead de hoop al heeft opgegeven voor de bredere ontwikkeling van filgotinib. Het vertrouwen in de pijplijn is flink teruggelopen, aldus Kepler, en het terugwinnen van het vertrouwen zal tijd kosten.

Het aandeel Galapagos koerste vrijdagochtend 0,6 procent lager op 83,40 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.