Europa - 24 oktober 2019 - Beursbrink

Kepler Cheuvreux positief over kwartaalrapportage Arcadis

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux voorziet dat de consensusverwachtingen voor Arcadis na zijn kwartaalrapportage van donderdag opwaarts worden bijgesteld.

Volgens analist Hans Pluijgers was sprake van beter dan verwachte derde kwartaalresultaten.

De netto-omzet van het advies- en ingenieursbureau steeg op jaarbasis met 5 procent naar 642 miljoen euro. Autonoom bedroeg de stijging 3 procent.

Het operationele resultaat (EBITA) steeg daarnaast met 17 procent van 45 miljoen naar 53  miljoen euro, naast een stijging van de operationele marge van 7,4 naar 8,3 procent.

De fors lagere vrij kasstroom, die daalde van 23 naar 4 miljoen euro, houdt volgens Pluijgers verband met problemen die van voorbijgaande aard zijn.

Als verklaring voor de daling van de kasstroom wees Arcadis zelf op de kosten die verbonden zijn aan de implementatie van de nieuwe Oracle Cloud-oplossing in Noord-Amerika, hetgeen resulteerde in een vertraging van de kasstroom generatie van circa 50 miljoen. Deze situatie zou in het lopende kwartaal moeten worden opgelost.

Kepler Cheuvreux rekent erop dat analisten de verwachting voor de EBITA naar aanleiding van de kwartaalcijfers met twee tot vijf procent opwaarts zullen bijstellen.

Kepler hanteert een koopaanbeveling op het aandeel met een koersdoel van 19,50 euro. Arcadis koerste donderdag kort na de beursgong 2,2 procent hoger op 17,73 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.