Beleggen in winkel REITs

Winkel REITs kunnen een hele diverse vastgoedportefeuille hebben. Van aparte winkels tot supermarkten en winkelcentra. De huurders zijn daarom bedrijven. Wie de huurder is en waar het vastgoed is gevestigd zal veel uitmaken voor de prestatie van de winkel REIT.

Winkels REITs kunnen een van de veiligste REITs zijn die er bestaan. Dit betekent dat de koers van een dergelijke REIT niet veel zal bewegen en zal je rendement daarom vaak lager is.

Toch kan een winkel REIT een zeer goede keuze zijn wanneer een recessie nadert.

De veiligste in het soort

Welk bedrijf het winkelvastgoed huurt, is een van de belangrijkste vragen die je je kan stellen als je in een winkel REIT belegt. Bijvoorbeeld als een supermarkt of apotheek de huurder is. Met deze huurders zal je waarschijnlijk minder te vrezen hebben voor een recessie, omdat mensen genoodzaakt zijn om hun voedsel of medicijnen te kopen. Ook als het minder gaat met de economie.

Daarnaast is de locatie van een winkel enorm belangrijk. Staat een winkel in een dichtbevolkt shoppingcentra? Dan zal je niets te vrezen hebben van nieuw aanbod, omdat er simpelweg niet bij kan worden gebouwd. Dit zal een positief effect hebben op de huurprijzen, waardoor de inkomsten van de REIT stijgen.

Niet alle winkel REITs zijn veilig

Pas dus op met winkel REITs die vastgoed hebben op locaties waar nog makkelijk bij kan worden gebouwd. Of voor huurders die zich meer op het luxere segment richten, en daarom hard geraakt kunnen worden door een recessie.

Laatste Nieuws

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.