Mixfonds

mixfondsEen mixfonds is een beleggingsfonds dat een beetje belegt in allerhande activa en sectoren.

Mixfondsen worden ook wel multi-assetfondsen genoemd.

Het voordeel van mixfondsen

Mixfondsen kun je zien als een ideale oplossing voor spaarders die op zoek zijn naar een hoger rendement maar die niet goed weten waarin ze willen beleggen.

Mixfondsen nemen het tijdrovende werk uit handen om zelf een gespreide beleggingsportefeuille op te bouwen, en op te volgen.

De meeste fondsen focussen op 1 strategie, 1 regio of 1 sector. Bij mixfondsen is dat net niet het geval. Mixfondsen spreiden hun kapitaal over meerdere soorten beleggingen, strategieën, sectoren en regio’s.

Op die manier bekom je al snel een zeer gespreide belegging door gewoon in een mixfonds te stappen.

In wat belegt een mixfonds?

Aandelen en obligaties zijn altijd de belangrijkste activa waarin mixfondsen beleggen, maar er is ook ruimte voor cash, vastgoed, grondstoffen en andere beleggingen.

Soorten mixfondsen

Net zoals bij normale fondsen moet je als belegger goed kijken naar de verdeling van de activa binnen een fonds en hoe het mixfonds te werk gaat.

De verdeling tussen aandelen, obligaties, cash en andere beleggingen bepaalt namelijk het risicoprofiel van het mixfonds: van defensief, neutraal tot offensief.

Hoe hoger het belang van aandelen binnen het fonds, hoe groter het risico als geheel. Hoe hoger de component van cash en obligaties, hoe lager het risico.

Laatste Nieuws

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.