Beleggen in kantoor REITs

Kennisbank
Beleggen in kantoor REITs

Een kantoor REIT bezit kantoorpanden. De huurders van deze REITs zijn daarom bedrijven. En dat zorgt er voor dat kantoor REITs extra gevoelig zijn voor de staat van de economie. Daardoor zijn ze vaak ook volatieler dan andere REITs.

Dat komt omdat bedrijven voorkeuren van bedrijven frequenter kunnen veranderen en daarmee de locaties. Ook kunnen bedrijven natuurlijk failliet gaan.

Kantoor REITs sluiten wel vaak contracten voor de langere termijn af. Toch kunnen deze de bewegelijkheid op de beurs vaak niet drukken.

Voordelen en tips

De volatiliteit van kantoor REITs heeft wel als voordeel dat de rendementen vaak iets hoger liggen dan bij andere REITs. Hier neem je dan ook het risico voor.

Een tip om zo veel mogelijk zekerheid te hebben met kantoor REITs, is om te focussen op stabiele huurders. Kijk daarom wie de huurders zijn en zoek naar goed beheerde bedrijven, die al enige jaren actief zijn in een branche.

En focus op businesscentra die stabiel zijn. Ook zijn kantoorpanden langs snelwegen vaak gewilde locaties.

Grote variatie in waarde huurcontracten

Een risico wat een kantoor REIT ook heeft, is dat een lange termijncontract een keer afloopt, en de huurprijzen van nieuwe contracten flink kunnen variëren.

Als een contract afloopt dan kan de waarde van het contract hard dalen. Bijvoorbeeld doordat een bedrijf niet tevreden is, een bedrijf in de kosten moet snijden of er opeens veel meer aanbod is. En al helemaal als de economie op dat moment in een dip zit.

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.