AMX-index (met huidige namen)

AMX IndexDe AMX Index (ook wel bekend als de Amsterdam Midkap index) is een aandelenindex die de 25 grootste “middelgrote” aandelen (midcaps) bevat van de Amsterdamse beurs.

De volgens marktwaarde grootste en meest verhandelde aandelen van de Amsterdamse beurs noteren in de AEX-index, de 25 aandelen die hierna de grootste zijn, worden opgenomen in de Amsterdamse Midkap Index.

Het belangrijkste criterium om in de AMX opgenomen te worden is de verhandelde omzet. De verhandelde omzet wordt berekend door te kijken naar het volume en de prijs van het aandeel. Als er dagelijks 500 stuks verhandeld worden in een aandeel met een prijs van 35 euro, dan bedraagt de verhandelde omzet 17.500 euro/dag. Lees zeker ons artikel omtrent liquiditeit voor meer info omtrent volume.

De uiteindelijke weging van de index komt tot stand door te kijken naar de marktkapitalisatie van de verschillende bedrijven.

Bij het samenstellen van de index wordt een maximale weging van 15% per aandeel aangehouden.

De componenten van de AMX Index zijn momenteel:

 1. Advanced Metallurgical Group
 2. Air France-KLM
 3. Aperam
 4. Arcadis
 5. ASM International
 6. BAM Groep Koninklijke
 7. BE Semiconductor Industries
 8. Boskalis Westminster Koninklijke
 9. Corbion
 10. Eurocommercial Properties
 11. Flow Traders
 12. Fugro
 13. GrandVision
 14. IMCD
 15. Intertrust
 16. OCI
 17. PostNL Koninklijke
 18. SBM Offshore
 19. Sligro Food Group
 20. Takeaway.com
 21. TKH Group
 22. TomTom
 23. WDP
 24. Wereldhave

Indien er geen 25 aandelen voldoen aan de criteria van de index, dan kan het zijn dat er maar 24 of minder aandelen in de index zitten.

Laatste Nieuws

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.