Nederland - 17 mei 2018 - Banksector
door REDACTIE BEURSBRINK

KBC verhoogt koersdoel NN Group

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft donderdag het koersdoel voor het aandeel NN Group verhoogd van 41,00 naar 42,00 euro met een ongewijzigd koopadvies, nadat de verzekeraar hogere kostenbesparingen beloofde.

Die belofte deed de verzekeraar bij de cijfers over het eerste kwartaal, die wat tegenvielen door hoger dan verwachte kosten voor stormschade, stelde analist Jason Kalamboussis van KBC.

De voortijdige belofte van hogere besparingen laat tegelijk zien dat NN Group in staat is om te verrassen en meer te presteren dan het heeft beloofd na de overname van Delta Lloyd.

Samen met de kasinstroom en sterke solvabiliteit sterkt dit de analist in zijn overtuiging dat NN Group eerder dan verwacht kapitaal kan teruggeven aan aandeelhouders, na een integratie die al tegen het eind van 2019 kan zijn afgerond.

De “veel sterker dan verwachte” solvabiliteit werd overigens wel geholpen door rentebewegingen op de financiële markten en vooral door waardestijgingen van vastgoedbeleggingen, merkte KBC op.

Een tegenvaller was de groter dan verwachte impact van de januaristorm in Nederland. Dit kan vragen oproepen over het nut van de herverzekeringscontracten die NN heeft afgesloten, aangezien dit soort grote verliezen blijkbaar merendeels toch niet kan worden afgedekt.

Het aandeel NN Group noteerde donderdag op een groen Damrak 1,2 procent hoger op 38,84 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.