Nederland - 27 maart 2018 - Europa
door REDACTIE BEURSBRINK

KBC Securities verhoogt koersdoel AkzoNobel

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft het koersdoel op AkzoNobel verhoogd van 76,00 euro naar 80,00 euro, maar handhaafde het advies op Houden, nadat het Nederlandse verf- en chemieconcern bekendmaakte de Specialty Chemicals divisie te verkopen voor 10,1 miljard euro.

Het prijs representeert een EV/EBITDA-ratio, ofwel de verhouding tussen de bedrijfswaarde en het bedrijfsresultaat, van 9,8, wat iets hoger is dan de 9,0 die analist Wim Hoste had voorzien. Het verschil is goed voor 3,60 euro per aandeel, aldus de marktvorser.

KBC zei de aankondiging en de hoger dan verwachte transactieprijs te verwelkomen. Het is reden voor de bank om het koersdoel te verhogen, ondanks het relatief beperkte opwaartse potentieel van het aandeel.

Het aandeel AkzoNobel noteerde dinsdag op een groen Damrak 5,3 procent hoger op 79,08 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.