Nederland - 14 augustus 2018 - Banksector

KBC Securities verhoogt advies ING

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft dinsdag het advies voor ING Groep verhoogd van Reduceren naar Houden, maar verlaagde het koersdoel van 13,50 naar 13,00 euro.

“ING focust op het halen van de langetermijndoelen, wetende dat dit mogelijk meer tijd kost en vooral pas aan het einde zichtbaar wordt”, aldus analist Jason Kalamboussis.

Door deze lange doorlooptijd zijn er risico’s dat het proces niet zo vlot verloopt als voorzien. Dat terwijl de markt volgens Kalamboussis veeleisend is en snel resultaat wil zien. De verwachtingen voor de tweede jaarhelft zijn volgens de analist dan ook hoog.

Hoewel ING mogelijk besluit om de pay-out ratio voor het dividend te verhogen, is de ruimte hiertoe volgens Kalamboussis beperkt. Daarvoor wijst de analist op het groeiende leningenboek van ING. Ook de situatie in Turkije vormt een risico volgens KBC.

Maar zelfs rekening houdend met deze factoren vindt Kalamboussis dat het aandeel ING wel tegen een erg grote korting wordt verhandeld.

Het aandeel ING steeg dinsdag op een groene beurs 0,8 procent naar 11,95 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.