Europa - 9 juni 2020 - Beursbrink

Kapitaalverhoging goede keuze Basic-Fit

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Basic-Fit is er in geslaagd om nieuwe aandelen uit te geven en zo de balans te verlichten en meer financiële flexibiliteit te verkrijgen. Dit stelde ING dinsdag in een rapport.

Bij de lage koersen van enkele weken geleden was dit nog niet mogelijk geweest, maar nu de clubs weer open mogen, zorgt dit voor een zekere mate van opluchting bij beleggers.

De kapitaalverhoging neemt ook de zorgen over de schuldpositie weg. Daarnaast zal Basic-Fit vermoedelijk weer verder kunnen met het openen van nieuwe clubs in het bekende tempo, denken de analisten.

Volgens ING is er nu zelfs wat ruimte voor een overname van een concurrent, om het marktaandeel te vergroten.

De strategische voordelen van de aandelenemissie zijn daarmee groter dan de verwatering van het aandeel. Dat blijkt ook wel uit de zeer beperkte korting van 1,4 procent die beleggers kregen, volgens ING.

ING heeft een koopadvies met een koersdoel van 28,25 euro.

Het aandeel Basic-Fit stond dinsdag 1,2 procent lager op 25,05 euro. De nieuwe aandelen werden geplaatst voor 25,00 euro per stuk.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments