Europa - 6 januari 2020 - Beursbrink

Kansen voor Heineken bij United Breweries

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Door een uitspraak van een Indiase rechtbank ontstaat er voor Heineken een kans om United Breweries op termijn te consolideren. Dit stelde analist Richard Withagen van Kepler Cheuvreux maandag.

Een Indiase rechtbank heeft verschillende banken de rechten verleend op de aandelen die Vijay Mallya bezit in United Breweries, afgekort UBL. Als gevolg hiervan zouden deze aandelen in de toekomst door deze banken kunnen worden verkocht.

Op de aandelen van Vijay Mallya werd in 2018 beslag gelegd. Mallya werd toen beschuldigd van betrokkenheid bij de fraude rond de Indiase luchtvaartmaatschappij Kingfisher.

Mallya bezit 8,1 procent van de aandelen UBL en dit belang wordt omgerekend gewaardeerd op 340 miljoen euro op basis van de huidige aandelenkoers van UBL.

“Heineken bezit ongeveer 46 procent van de UBL-aandelen en zal zeker geïnteresseerd zijn in het kopen van meer aandelen”, aldus Withagen.

Heineken verwierf een belang van 38 procent in UBL in 2008 via de acquisitie van Scottish & Newcastle, en heeft sindsdien het belang in het bedrijf vergroot.

Wanneer Heineken het eigendom van UBL tot meer dan 50 procent verhoogt, kan het belang worden geconsolideerd, gaf Kepler Cheuvreux aan. “Consolidatie zou een verhoging van de groepsomzet en EBIT betekenen van ongeveer 3 procent”, zo berekende Withagen.

India is een aantrekkelijke markt voor brouwers, vervolgde de analist. ” India is een aantrekkelijke markt met 1,3 miljard inwoners, een demografische groei van ongeveer 1 procent en een economische groei van 6 tot 7 procent, hoewel deze wel wat afvlakt.”

Een punt van zorg is wel de sterk gereguleerde markt, liet Withagen weten.

Kepler Cheuvreux hanteert voor Heineken een Houden advies met een koersdoel van 92,00 euro.

Indien het tot een consolidatie komt, dan past Kepler Cheuvreux zijn visie op Heineken niet aan. “Het zal vele jaren duren voordat de investering aan de waardegroei zal bijdragen.”

Het aandeel Heineken noteerde maandag vlak op 95,90 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.