Nederland - 22 mei 2024 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Kans op Ethereum ETF goedkeuring verhoogd

Investeerders in Ethereum kregen hoop toen analisten van Bloomberg verklaarden dat de kans op goedkeuring van spot Ethereum ETF’s door de Amerikaanse overheid nu op 75% ligt. De prijs van Ethereum schoot bijna 20% omhoog na deze aankondiging.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Ethereum, met daarin de enorme stijging van zo’n 20%:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Toenemende acceptatie van Crypto

De mogelijke goedkeuring van Ethereum ETF’s wordt gezien als een teken van toenemende acceptatie van crypto in de Verenigde Staten, met het oog op de komende presidentsverkiezingen.

Er wordt gesuggereerd dat de Biden-administratie misschien probeert om een meer crypto-vriendelijke houding aan te nemen.

Eric Balchunas, Senior ETF Analist bij Bloomberg, verklaarde:

“James Seyffart en ik verhogen onze kansen op goedkeuring van spot Ethereum ETF’s naar 75%, na gesprekken die aangeven dat de SEC mogelijk van koers verandert in deze politiek gevoelige kwestie.”

Seyffart voegde toe dat zaken een positieve wending lijken te nemen voor de goedkeuring van spot Ethereum ETF’s deze week.

—Lees ook: Gratis gids: de Ethereum Staking Blauwdruk

Deadline voor Ethereum ETF’s nadert

De eerste deadline voor voorgestelde spot Ethereum ETF’s nadert snel, met VanEck’s voorstel als eerste aan de beurt op 23 mei. Echter, de SEC blijft terughoudend vanwege juridische kwesties rond de classificatie van Ethereum.

Eric Balchunas benadrukte:

“Als spot Ethereum ETF’s worden afgewezen, zal dit een voortdurend verhaal zijn dat de aandacht blijft trekken, gezien de groeiende interesse in crypto-ETF’s.”

 —Lees ook:  De explosiefste selectie crypto’s in de markt

Bron: The Block
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.