VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 2 februari 2021 - Beursbrink

Just Eat Takeaway stelt gerust met ordergroei eerste kwartaal

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De opmerkingen van Just Eat Takeaway.com dat de ordergroei verder aantrekt in het lopende kwartaal zijn geruststellend. Dit stelde Michael Roeg van Degroof Petercam dinsdag.

Roeg zag dat de maaltijdbezorger opnieuw geld uit de markt haalde met de uitgifte van twee obligaties, kort na een grote overname en tijdens een periode van sterk momentum, om de balans te versterken.

Een deel van de opbrengsten zal gebruikt worden om de kosten van de Grubhub-overname mee te dekken en om een verdere groei van iFood te financieren, zo merkte Roeg op. Volgens de analist blijft er evenwel genoeg geld over voor algemene bedrijfsdoelen en voor mogelijke andere overnames.

De opmerkingen van Just Eat Takeaway.com dat het de ordergroei verder ziet aantrekken in het lopende kwartaal, noemde Roeg geruststellend. De analist hield rekening met een bescheiden groeiversnelling. Degroof mikt op een groei van 61 procent in het lopende kwartaal, tegen een groei van 57 procent in het vierde kwartaal van 2020. Roeg sluit dan ook niet uit dat de uiteindelijke groei hoger zal uitvallen dan waar de analist rekening mee houdt.

Degroof Petercam heeft een koopadvies op Just Eat Takeaway.com met een koersdoel van 140,00 euro. Het aandeel koerste dinsdagochtend 2,2 procent lager op 93,40 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.