Europa - 12 november 2020 - Aandelen

Just Eat Takeaway kijkt voorbij corona

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Just Eat Takeaway.com verwacht dat ook na de coronacrisis klanten online zullen blijven bestellen, hoewel de bestelvolumes wel weer kunnen afnemen. Dat stelde UBS na een gesprek met operationeel directeur Jörg Gerbig.

De groei in het Verenigd Koninkrijk is na de overname van Just Eat al versneld tot 43 procent in het derde kwartaal, van 18 procent in de eerste helft van het jaar, terwijl ook het marktaandeel sneller groeit dan bij rivalen.

Het model met eigen bezorgers blijft uitdagend, vooral in Europa, maar in Noord-Amerika kan dat anders zijn omdat Amerikanen eerder bereid zijn om een fooi te geven, zei Gerbig tegen de analisten.

Het is heel moeilijk om een gevestigde marktplaats te verstoren als bezorgbedrijf, zei Gerbig. De overname van Grubhub zal naar verwachting in het tweede kwartaal van volgend jaar rond zijn. Winnen in grote steden zoals New York City is de juiste strategie, volgens de operationeel directeur.

UBS rekent voor 2020 op een omzet van ruim 1,7 miljard euro, wat in 2021 zal stijgen naar 2,2 miljard euro en naar meer dan 2,6 miljard euro in 2022.

UBS heeft een koopadvies op Just Eat Takeaway.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.