VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 29 september 2020 - VS

JPMorgan voorspelt rally van 10% voor S&P 500

door SVEN VAN GASSE

JPMorgan verwacht dat de S&P 500 index, één van de belangrijkste indexen ter wereld, tegen het einde van het jaar zal stijgen tot 3500-3600 punten. Vervolgens zou deze stijgen naar 3750 punten tegen september 2021. Dit komt neer op een potentiële stijging van 10% ten opzichte van het huidige niveau.

Volgens Grace Peters van JPMorgan Private Bank, zullen de industriële en de sector voor bouwmaterialen bij de sectoren zitten die het meest zullen stijgen. Wanneer de economie herstelt zullen deze sectoren het herstel kunnen leiden.

Peters verklaarde ook dat beleggers in de komende 12 maanden meer cyclische aandelen aan hun portefeuilles moeten toevoegen. Hierdoor zullen ze optimaal kunnen profiteren van het economisch herstel na de Covid-19 crisis. Cyclische aandelen zijn aandelen die mee bewegen met de algemene toestand van de economie.

Hoewel er uiteraard nog periodes met een verhoogde volatiliteit zullen zijn, vindt Peters dit geen reden om te panikeren. Zij raadt aan om deze koersdalingen te gebruiken om de cyclische aandelen goedkoper aan te kopen.

JPMorgan adviseert beleggers in het bijzonder om cyclische aandelen te kopen van bedrijfssectoren die een structurele groei laten zien. Hieronder verstaan we bijvoorbeeld innovatie in de gezondheidszorg en milieutechnische trends.

Grace Peters stelt:

We denken zeker dat de Amerikaanse markten de komende 12 maanden nieuwe hoogtepunten kunnen bereiken. Volgens ons ziet het winstplaatje voor het Amerikaanse bedrijfsleven er nog steeds zeer solide uit.

Presidentsverkiezingen

Peters zei ook dat het resultaat van de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen, in termen van of een Republikein of een Democraat het Witte Huis zal bezetten, de aandelenkoersen op lange termijn niet erg zullen beïnvloeden.

Deze verwachting is gebaseerd op een analyse van JPMorgan van de markten in de jaren van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, die teruggaan tot de jaren 30.

De bedrijfswinsten waren in het verleden één van de belangrijkste factoren voor de aandelenkoersen en dat zullen ze in de nabije toekomst ook blijven.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.