Nederland - 14 juli 2021 - Aandelen

JPMorgan: “Mogelijk het ideale moment om Aziatische aandelen te kopen”

door SVEN VAN GASSE

De Amerikaanse aandelenmarkten noteren op recordhoogtes terwijl Europa haar all time high aan het naderen is. De Aziatische markten, buiten Japan, hebben echter niet dezelfde trend laten zien waardoor het volgens JPMorgan mogelijk het ideale moment is om Aziatische aandelen te kopen.

Mixo Das, Aziatische aandelen analist bij JPMorgan, verklaarde dat beleggers over het algemeen zeer licht belegd zijn in Azië terwijl deze aandelen veel goedkoper gewaardeerd zijn. Wanneer het macro-economische momentum in regio zich begint te stabiliseren, kunnen deze aandelen fors hoger gaan.

De verspreiding van de meer besmettelijke deltavariant en de relatief lage vaccinatiegraad in heel Azië zou echter wel nog roet in het eten kunnen gooien. Volgens Das zullen vooral aandelen die profiteren van de heropening van de economie het slachtoffer worden.

De strateeg voegde hieraan toe dat JPMorgan daarom de voorkeur geeft aan aandelen die gevoelig zijn voor veranderingen in de rentetarieven, zoals banken.

Chinese technologieaandelen

Wat de opportuniteiten in China betreft, verklaarde Das dat technologieaandelen nog steeds aan te raden zijn voor beleggers met een langetermijnhorizon. Hij legde uit dat deze bedrijven nog steeds mooie groeivooruitzichten hebben, ook al kan het groeitempo vertragen door de strengere regelgeving van Peking.

De aandelen van grote Chinese internetbedrijven, waaronder Tencent en Alibaba, kregen rake klappen toen Peking de duimschroeven van deze bedrijven aandraaide. Peking legde de monopolistische handelspraktijken en het verzamelen en gebruiken van klantgegevens aan banden.

Wanneer je echter kijkt naar de waarderingen van deze bedrijven zijn deze, ten opzichte van vergelijkbare namen, op dit moment belachelijk goedkoop.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.