VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 15 januari 2021 - Banksector

JPMorgan heeft recordkwartaal achter de rug

door SVEN VAN GASSE

JPMorgan, de grootste bank van de Verenigde Staten, heeft haar resultaten van het laatste kwartaal van 2020 bekendgemaakt. Hoewel de economie nog lang niet volledig hersteld is, meldde de bank een recordwinst van $12,1 miljard. Hiermee werden de verwachtingen van Wall Street ruimschoots overtroffen.

Ondanks de goede resultaten klonk CEO Jamie Dimon nog steeds bezorgd over de economische vooruitzichten op korte termijn. Hij benadrukt dat de pandemie mogelijk blijvende littekens zal achterlaten.

Dimon zei dat de opbouw van kredietreserves van de bank, die nu meer dan $30 miljard bedragen, wijst op de economische onzekerheden die op korte termijn blijven bestaan. Deze reserves zullen ervoor zorgen dat de bank sterk zal blijven wanneer de economische toestand zal verslechteren.

JPMorgan doet het aanzienlijk beter dan andere financiële instellingen als Citigroup en Well Fargo die beiden gemengde resultaten rapporteerden.

Zwakkere consumentenafdeling

JPMorgan meldde een solide winst in zijn investment banking unit en een gezonde groei in zijn trading inkomsten. Het herstel van de aandelenmarkten is zeer gunstig geweest voor de bank, evenals de heropleving van het aantal beursintroducties.

De afdeling consumentenbankieren heeft het echter nog steeds moeilijk. In het vierde kwartaal daalde de omzet van deze afdeling met 8%.

Het enige lichtpuntje in deze divisie zijn de inkomsten van hypotheken. Deze werden aangedreven door een bloeiende huizenmarkt dankzij de lage rente. De inkomsten uit woonkredieten stegen met 16% ten opzichte van een jaar geleden.

Dimon stelt:

De huizenmarkt zal robuust blijven. Een aanbodtekort zal ervoor zorgen dat de huizenprijzen stijgen.

Bron: CNN

Foto: iStock

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.