Nederland - 22 februari 2022 - Aandelen

JPMorgan: “Groeiaandelen zijn nog steeds niet goedkoop”

door SVEN VAN GASSE

Technologie- en groeiaandelen zijn de afgelopen weken en maanden fors gedaald. Ondanks de sterke daling zijn deze aandelen volgens investeringsbank JPMorgen nog steeds niet goedkoop.

De zogenaamde FAANG’s hebben dit jaar hun forse stijgingen uit het Covid-tijdperk zien afnemen. Apple, Amazon en Google noteren aan een verlies van respectievelijk 5,7%, 8,5% en 10% voor dit jaar. Meta en Netflix zijn beide zelfs met meer dan 30% gedaald.

Analisten van JPMorgan schatten dat techbedrijven die geen winst maken gemiddeld 30% van hun waarde hebben verloren sinds hun pieken rond september. Fintechbedrijven noteren volgens de analisten dan weer aan een verlies van gemiddeld 40%.

Uitgeholde winsten

De kans is groot dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente in maart zal verhogen. Hierdoor zullen de toekomstige winsten van verlieslatende techbedrijven uitgehold worden en minder waard zijn.

Jaren van ultralage rentevoeten hebben de stijging van techaandelen aangewakkerd. Nu de rentevoeten echter opnieuw stijgen, wordt de aantrekkingskracht van de torenhoog gewaardeerde techaandelen voor beleggers kleiner. Zeker wanneer ook het groeitraject van deze bedrijven sputtert.

JPMorgan is meer fan van de over het hoofd geziene waardeaandelen. Banken en grondstoffen gerelateerde aandelen zijn ondanks de recente stijging volgens de zakenbank nog steeds allesbehalve duur gewaardeerd. De bank zet daarom in op een verdere rotatie van growth naar value.

Bron: Yahoo Finance
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.