VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 3 juli 2020 - Beursbrink

JPMorgan Cazenove verhoogt koersdoel Adyen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Cazenove heeft het koersdoel voor Adyen verhoogd van 920 naar 1.590 euro, op basis van het technologische leiderschap van het Amsterdamse betaalbedrijf voor ondernemingen, en handhaafde vrijdag het Overwogen advies.

De analisten voorzien een relatief “slecht” tweede kwartaal voor Adyen, gevolgd door sterke groei in de tweede helft van het jaar en in 2021. Volgend jaar zal de groei sterker zijn dan in 2019 en 2020.

De verschuiving van Ebay-transacties naar Adyen in de komende achttien maanden worden een aanzienlijke rugwind voor het betaalbedrijf, voorspelt JPMorgan. In de tweede helft van het jaar zou Ebay alleen al bijna 9 procent omzetgroei voor Adyen kunnen toevoegen, denken de analisten, en zelfs 15 procent in 2021.

Online winkelen is in het tweede ‘coronavirus’-kwartaal met 50 tot 100 procent gestegen in de VS, het VK en Duitsland. Zelfs na heropening van de winkels in juni is dit nog steeds rond 50 procent voor het VK en Duitsland en bijna een verdubbeling voor de VS.

Die groei zal in het tweede kwartaal mogelijk tenietgedaan zijn door het wegvallen van reizen en digitaal betalen in de winkel, denkt JPMorgan.

Het aandeel lijkt inmiddels duur, maar is niet duurder dan Paypal, menen de analisten, na aanpassing voor de snellere groei en de marge. Zo komt de bank tot het koersdoel van 1.590 euro.

Adyen sloot donderdag op 1.338 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.