Nederland - 4 december 2020 - Emerging Markets

JPMorgan: “Aandelen in groeimarkten kunnen tot 20% stijgen”

door SVEN VAN GASSE

De meeste beleggers focussen zich voor het grootste deel op ontwikkelde economieën zoals deze van de Verenigde Staten en Europa. Volgens JPMorgan loont het echter de moeite om ook eens te kijken naar groeimarkten. De aandelen in deze landen zouden volgend jaar met 20% kunnen stijgen nadat ze dit jaar grotendeels werden genegeerd door beleggers.

Beleggers hebben meestal maar een zeer minieme blootstelling aan groeimarkten. Naast China en India, de meest populaire opkomende economieën, werden groeimarkten dit jaar gemeden. Grotendeels omdat beleggers, door de economische onzekerheid, op zoek waren naar veiligheid.

JPMorgan ziet met name mogelijkheden in Brazilië, Indonesië, Zuid-Korea en Thailand. Vooral sectoren als entertainment en vrije tijd zouden nog een groot opwaarts potentieel hebben.

Joyce Chang, analist bij JPMorgan, verwacht dat groeimarkten aanzienlijk beter zullen presteren dan hun ontwikkelde marktgenoten in 2021. Ze verwacht een dubbelcijferige groei die kan oplopen tot 20%.

Chang stelt:

Er kan in 2021 een inhaalbeweging van groeimarkten komen.

Obligatiemarkt

De positieve vooruitzichten beperken zich niet alleen tot de aandelenmarkten. De obligatiemarkt ziet er voor beleggers ook zeer interessant uit.

In obligaties van groeimarkten zou je volgens Chang een coupon van 5% tot 6% kunnen krijgen. Als je dit vergelijkt met de lage en zelfs negatieve opbrengsten in ontwikkelde landen, zijn deze in groeimarkten zeer aantrekkelijk.

Om de financiële markten overeind te houden, hebben grote centrale banken als de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank de rentetarieven fors verlaagd. Hierdoor daalden de kosten om te lenen waardoor obligaties minder interessant zijn geworden.

Het rendement op 10-jarige obligaties van de Verenigde Staten ligt onder de 1%. Ter vergelijking: het rendement op Chinese 10-jarige staatsobligaties bedraagt meer dan 3%.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.