Nederland - 9 december 2021 - Economie

JPMorgan: “2022 zal het einde van de pandemie betekenen”

door SVEN VAN GASSE

De Covid-pandemie sleept nu bijna twee volle jaren aan. JPMorgan denkt echter dat 2022 de terugkeer naar een normale situatie zal inluiden en de economische wonden die door de pandemie werden veroorzaakt volledig zullen genezen.

De grootste bank van de Verenigde Staten verwacht dat de vooruitgang op het gezondheidsfront een sterk herstel van de economie op gang zal brengen. Dit zal gekenmerkt worden door een terugkeer van de mondiale mobiliteit en robuuste uitgaven door consumenten en bedrijven.

JPMorgan voorspelt een aanhoudende groei van de aandelenmarkt, zij het in een trager tempo. De bank stelt een eindejaarsdoel van 5 050 voor de S&P 500. Dit is een stijging met 8% ten opzichte van de huidige niveaus.

Obstakels

Ondanks de vaccins, natuurlijke immuniteit en gezondheidsbeperkingen is de menselijke tol van Covid dit jaar groter geweest dan vorig jaar, merkte JPMorgan op. De bank waarschuwde ook dat er nog obstakels in het verschiet liggen, waaronder het afbouwen van het soepele geldbeleid van de centrale banken.

Andere risico’s die JPMorgan signaleert zijn geopolitieke spanningen in Europa en Azië, onzekerheid rond hoge inflatie en een dreigende energiecrisis.

Terwijl Citigroup dinsdag voorspelde dat de Amerikaanse olieprijzen in het vierde kwartaal van volgend jaar gemiddeld slechts $59 per vat zullen bedragen, blijft JPMorgan meer bullish. JPMorgan verwacht dat WTI eind 2022 op $86 dollar zal staan en Brent, de wereldwijde benchmark, op $90 dollar.

Bron: CNN
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.