Nederland - 4 oktober 2021 - Aandelen

Jeremy Siegel: “De markt is niet voorbereid op inflatie”

door SVEN VAN GASSE

Wall Street staat mogelijk aan de vooravond van een ongewoon pijnlijk kwartaal. Wharton professor Jeremy Siegel, die doorgaans bekendstaat om zijn positieve marktvoorspellingen, luidt de alarmklok over het vermogen van de markt om met inflatie om te gaan.

Volgens Siegel is de grootste bedreiging voor Wall Street een verstrenging van het monetaire beleid. Siegel denkt dat de inflatie te sterk zal oplopen waardoor de Federal Reserve zijn soepele monetaire beleid sneller dan verwacht zal moeten verstrengen.

Een deel van de stijging van de aandelenmarkt is toe te schrijven aan de liquiditeit die de Federal Reserve heeft verschaft. Als deze sneller zal worden weggenomen, betekent dat ook dat de rente sneller zal worden verhoogd. Beide zaken zijn niet positief voor de aandelenmarkt.

Siegel is vooral bezorgd over de gevolgen voor groeiaandelen en technologieaandelen in het bijzonder. Hij voorspelt dat de technologie-index Nasdaq, die 5% van zijn recordhoogte noteert, zich opmaakt voor scherpe verliezen.

Siegel stelt:

Inflatie zal een groter probleem worden dan de Federal Reserve zich voorhoudt.

Winnaars

Hoewel technologieaandelen fors kunnen lijden door een stijgende rente, verwacht Siegel dat er in deze omgeving ook winnaars zullen zijn. Hij ziet deze achtergrond gunstig voor bedrijven die profiteren van stijgende rentevoeten, prijsstellingsvermogen en dividenden uitkeren.

De inflatoire achtergrond kan de underperformers van de afgelopen maanden zoals nutsbedrijven en consumptiegoederen, die bekend staan om hun dividenden, op weg zetten naar een sterke groei.

Siegel is ook optimistisch over goud. Hij gelooft dat het gele edelmetaal relatief goedkoop is geworden als inflatiehedge en noemt de populariteit van bitcoin als één van de redenen.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.