Europa - 20 maart 2020 - Aandelen

Jefferies zet Prosus op kooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft vrijdag het advies voor Prosus verhoogd van Houden naar Kopen en ook het koersdoel werd opwaarts bijgesteld van 59,00 naar 64,00 euro.

De analisten hanteren met dit nieuwe koersdoel nog altijd een korting van 30 procent ten opzichte van de intrinsieke waarde van 91,00. Dit is mede vanwege de activistische aard en overnamestrategie van het bedrijf. Ook het gebrek aan een vrije kasstroom en governance spelen hierbij een rol, aldus Jefferies.

De analisten sneden in de waardering van de niet genoteerde e-commerce deelnemingen, die daarmee circa 12 miljard euro waard zijn.

De analisten merkten op dat de meeste waarde van Prosus toch vooral ligt in contanten en genoteerde deelnemingen, en dan vooral het Chinese Tencent.

Het hogere koersdoel laat volgens Jefferies genoeg ruimte om een koopadvies te hanteren.

Het aandeel Prosus sloot donderdag 6,9 procent hoger op 52,74 euro

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel