Europa - 5 februari 2021 - Aandelen

Jefferies zet PostNL op kooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft vrijdag het advies voor PostNL verhoogd van Houden naar Kopen, terwijl het koersdoel van 3,00 naar 4,50 euro ging.

Jefferies verhoogde de ramingen voor de vrije kasstroom dit jaar met maar liefst 65 procent, als gevolg van onder meer een strikte allocatie van kapitaal. Dit leidde ertoe dat analisten van Jefferies de ramingen voor het voorziene dividend met 40 procent verhoogden, goed voor een dividendrendement van 8 procent. Sectorbreed ligt het dividendrendement op slechts 5 procent, zo merkten de analisten op.

PostNL heeft inmiddels de grootste blootstelling aan pakketbezorging, die goed is voor 65 procent van de EBIT. Bovendien is de grootste daling van de briefpostvolumes vermoedelijk achter de rug, zo stelden de analisten. Jefferies noemde de waardering van het aandeel aantrekkelijk en besloot een koopadvies op PostNL te plakken.

Het aandeel PostNL koerste vrijdagochtend 4,1 procent hoger op 3,55 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.