Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 4 januari 2019 - Biotech

Jefferies verlaagt koersdoel Kiadis

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN)Jefferies heeft het koersdoel voor Kiadis Pharma verlaagd van 25,00 naar 23,00 euro, maar handhaafde het koopadvies. Dit bleek vrijdag uit een sectorrapport.

De koersdoelverlaging was volgens analist Philippa Gardner nodig nadat Kiadis in oktober vorig jaar 31 miljoen euro ophaalde met de uitgifte van 3,9 miljoen aandelen tegen een prijs van 8,00 euro per stuk. Hierdoor is Kiadis voorlopig voldoende gefinancierd, meent Jefferies.

Met de opbrengst wil Kiadis Fase 3 studies met ATIR101 in de VS, Canada en Europa financieren. ATIR101 is een middel om de risico’s van stamceltransplantaties bij leukemiepatiënten te beperken.

Kiadis staat op de favorietenlijst van Jefferies, samen met onder meer Galapagos.

Gardner denkt dat Kiadis dit jaar positieve feedback zal krijgen van de Europese toezichthouder op de onderzoeksdata van de Fase II studie met ATIR101. Daarmee worden de risico’s volgens de analist flink kleiner en kan Kiadis in de tweede helft van 2019 in Europa lanceren.

Voor een lancering in Amerika is het vermoedelijk wachten tot 2022, denkt Gardner, die op een piekomzet van 480 miljoen dollar mikt, uitgaande van een marktpenetratie in de VS en Europa van 20 procent.

Het aandeel Kiadis Pharma sloot donderdag op 8,82 euro en steeg vrijdag kort na opening 4,9 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel