Europa - 2 december 2019 - Aandelen

Jefferies verhoogt advies Prosus

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft maandag het advies voor Prosus verhoogd van Underperform naar Houden, maar verlaagde het koersdoel van 61,00 naar 59,00 euro. Dit bleek uit een rapport van de zakenbank.

Jefferies startte het volgen van het aandeel Prosus kort nadat het aandeel een notering op het Damrak kreeg. De analisten voorzagen dat de korting op het aandeel op dat moment te klein was, en dat die zou stijgen. Inmiddels ligt de korting op 27 procent, wat bij de beursgang 17 procent was. Jefferies rekende toen dat de korting zou stijgen naar 30 procent. Nu deze 30 procent bijna bereikt is, besloten de analisten om hun advies te verhogen, in aanloop naar de beleggersdag van de beursnieuweling op dinsdag.

Prosus is ontstaan door een afsplitsing van diverse activiteiten van Naspers, het grootste mediaconglomeraat van Afrika. Alleen de activiteiten in Zuid-Afrika zijn bij Naspers achtergebleven. Het concern bezit onder meer belangen in het Chinese Tencent en maaltijdbezorger Delivery Hero.

Jefferies houdt er rekening mee dat het aandeel Prosus op de Amsterdamse beurs promoveert tot een ‘hogere’ index, en dat dit betekent dat indexvolgers het aandeel in hun portefeuille zullen moeten opnemen. Dat kan de koers doen oplopen.

De analisten vinden dat Prosus een goede neus heeft voor investeringen. Daarbij opereert het bedrijf “zelfverzekerd”, zoals ook het bod op Just Eat laat zien. “Dat is echter een langetermijnverhaal, en de markt is minder zelfverzekerd, vandaar de oplopende korting.”

Het aandeel Prosus sloot vrijdag op 61,87 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.