Europa - 23 juni 2021 - Aandelen

Jefferies rekent op sterk kwartaal Heineken

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft een sterk herstel in het tweede kwartaal achter de rug. Dit verwachten analisten van Jefferies in aanloop naar de halfjaarcijfers van de Amsterdamse bierbrouwer.

Analist Edward Mundy voorziet voor het lopende kwartaal een autonome volumegroei van krap 21 procent in combinatie met een aantrekkende marge. Wel erkent de analist dat Heineken een makkelijke vergelijkingsbasis kent.

“De positieve reactie van consumenten na de lockdowns, toegenomen mobiliteit en een sterke focus op de kosten maken dat wij onze winstraming voor 2021 met 9 procent verhogen en dat ons 5 procent boven de consensus brengt”, schreef Mundy.

Heineken staat aan het begin van een proces om de kosten te verlagen, dat een omzetgroei van circa 5 procent moet opleveren en een stijging van de EBIT met hoge enkele cijfers, aldus Mundy.

Zodra de activiteiten beginnen te herstellen, voorziet Mundy dat de margedoelen voor 2023 verder omhoog kunnen.

Jefferies heeft een koopaanbeveling op Heineken met een koersdoel van 120,00 euro. Het aandeel steeg woensdagmiddag 0,3 procent naar 101,70 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.