Europa - 6 april 2020 - Beursbrink

Jefferies geeft koopadvies voor Adyen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies is gestart met het volgen van Adyen met een koopadvies en een koersdoel van 882,00 euro. Dat bleek maandag uit een rapport van het analistenhuis.

Volgens Jefferies is Adyen de standaard voor betaaldienstverleners in Europa, met een voorbeeldige efficiëntie. Het bedrijf spendeert 1 euro aan verkoop en marketing voor elke 1,5 euro aan nieuwe netto-omzet, terwijl het verloop minder dan 1 procent bedraagt, aldus Jefferies.

Het rendement op investeringen bedraagt meer dan 25 procent, wat volgens analisten van Jefferies ruim hoger is dan sectorgenoten die gemiddeld op 15 procent zitten.

“Dit levert een unieke combinatie van sterke groei en hoge marges op”, aldus de marktvorsers.

De analisten verwachten dat Adyen die voorsprong zal kunnen vasthouden, doordat er afstand is genomen van potentiële concurrenten met de dienstverlening aan e-commerce-bedrijven, uitbreiding van de bedienbare markt naar betalingen in fysieke winkels en de focus op autonome groei en de aanwezige cleantech.

Jefferies voorziet een jaarlijkse samengestelde groei van 35 procent tot en met 2023, met operationele marges boven 50 procent. Deze marge zou zelfs nog sterker kunnen stijgen dan de doelstellingen van het bedrijf zelf, zo voorzien de analisten.

De aanwinst van internetveilinghuis eBay als klant zal bovendien vanaf de tweede helft van dit jaar tot substantiële volume- en omzetgroei leiden, wat ook volgend jaar nog merkbaar zal zijn.

Coronavirus

De maatregelen tegen het coronavirus zullen de omzet in de eerste helft mogelijk met 10 miljoen euro laten dalen. Met name klanten die online hotelkamers en andere verblijfsaccomodaties verhuren hebben het verkeer sinds eind maart met 67 tot 77 procent zien dalen, zo merkte Jefferies op.

Waardering

Op basis van de groeivooruitzichten en mogelijke margeverbetering zet Jefferies het koersdoel op 55 keer de verwachte vrije kasstroom in 2021. Op dit moment is het aandeel ongeveer 45 keer die inkomsten waard, tegen 20 keer gemiddeld voor sectorgenoten.

Het aandeel Adyen sloot vrijdag 6,6 procent lager op 691,20 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel