Nederland - 14 mei 2018 - Banksector
door REDACTIE BEURSBRINK

Jefferies behoudend over ABN AMRO

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies handhaaft het Houden advies voor het aandeel ABN AMRO, na een set “redelijke” kwartaalcijfers, die werden overschaduwd door afboekingen bij de zakenbank, terwijl beleggers nog geen helder beeld lijken te hebben van de strategie van de Nederlandse bank.

Analist Maxence Le Gouvello du Timat ziet weinig aanjagers voor het aandeel ABN AMRO, tot de strategische update van de zakenbank in het tweede kwartaal, waarin ABN AMRO vermoedelijk lagere kosten en meer winstgevendheid zal beloven voor deze divisie. Als ook de updates voor de digitale strategie en het kapitaalbeleid tegen eind 2018 achter de rug zijn, kan de aandelenkoers in beweging komen, denkt de analist. Hij meent dat de strategische richting van ABN AMRO voor beleggers op dit moment niet erg duidelijk is.

De beter dan verwachte omzet in het eerste kwartaal was volgens Jefferies vooral te danken aan hogere aandelenparticipaties. Verder waren de kostenbesparingen goed. De tegenvallend hoge voorzieningen voor oninbare leningen lijken daarbij geen voorbode van problemen in de Nederlandse economie, aangezien de gevallen zich voordeden in specifieke sectoren zoals de diamantindustrie, grondstoffen en logistiek.

Voor wat betreft de leningengroei focust de bank op de marge, die in het kwartaal met 10 basispunten steeg tot 166 basispunten. De focus op de marge mag ten koste gaan van het marktaandeel, dat nu rond 20 procent ligt voor Nederlandse hypotheken.

ABN AMRO verwacht dat de gemiddelde kredietvoorzieningen in de komende kwartalen weer ruim beneden de gemiddelde risicokosten zullen liggen van 20 tot 30 basispunten van de risicogewogen balans. In het eerste kwartaal was dit een uitschieter van 32 basispunten, na de 5 basispunten in het vierde kwartaal van 2017.

Jefferies heeft een koersdoel van 27,30 euro op ABN AMRO.

Het aandeel ABN AMRO noteerde maandag 6,6 procent lager op 24,60 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.