Nederland - 26 april 2021 - Aandelen

Jamie Dimon ziet toekomst op aandelenmarkt rooskleurig in

door SVEN VAN GASSE

Jamie Dimon, CEO van JPMorgan, verwacht niet dat de aandelenmarkten in de komende maanden zullen crashen. Hiernaast raadt hij beleggers aan om niet te proberen om de markt te timen maar te luisteren naar Warren Buffet.

Dimon voorspelt een duurzame groei in de Verenigde Staten, gevoed door de $2 biljoen aan spaargeld van consumenten, de lage schuldenlast van gezinnen en de heropleving van de economie naarmate de virusdreiging wegebt.

Zelfs zonder dat het stimulerings- en infrastructuurprogramma van $1,9 biljoen van president Joe Biden in rekening wordt gebracht, ziet Dimon de vooruitzichten rooskleurig in.

Hij benadrukte wel dat de markten nog steeds onvoorspelbaar zijn en dat sommige activa zich in bubbelgebied bevinden. Hiernaast blijft een mogelijke verhoogde inflatie een risico voor de aandelenmarkten.

Dimon stelt:

Het wordt een boom die jaren kan aanhouden.

Markt timen is onmogelijk

Dimon adviseerde beleggers ook om niet te proberen in en uit de aandelenmarkten te stappen op basis van de marktvoorspellingen. Hij is meer fan van de buy and hold strategie van Warren Buffet. Buffet is beroemd geworden door het kopen van goede bedrijven tegen eerlijke prijzen en niet te anticiperen op de korte termijn bewegingen van de markt.

De lof van Dimon voor Buffet is niet verwonderlijk, aangezien de twee mannen elkaar al jaren bewonderen. De twee hebben in het verleden ook samengewerkt en columns geschreven.

Dimon besluit:

Beleggen moet iets zijn voor de lange termijn. Het timen van de markt staat gelijk aan geld verliezen.

Bron: Markets Insider

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.