Europa - 11 december 2019 - Beursbrink

Investering van Ahold Delhaize lijkt aantrekkelijk

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De investering van Ahold Delhaize van 480 miljoen in de aankoop, bouw en huur van distributiecentra in de Verenigde Staten oogt aantrekkelijk, maar zet de vrijekasstroom wel onder druk. Dat stelden analisten James Grzinic en Frederick Wild van Jeffries woensdag.

De investering is onderdeel van een driejarenplan waarin het concern overstapt op eigen distributie naar zijn winkels aan de Amerikaanse oostkust.

De uitgaven zullen worden gedaan gedurende drie jaar, door de aankoop van drie distributiecentra van C&S Wholesale Grocers en de huur van twee andere centra. Ook gaat Ahold Delhaize USA twee nieuwe distributiecentra bouwen voor ingevroren producten.

De nieuwe efficiëntere aanvoerketen moet de kosten met 100 miljoen dollar per jaar verlagen.

De analisten zien dit als een een goede ondersteuning voor de winstgevendheid van de Amerikaanse tak van Ahold. Wel gaven de analisten aan dat het nog wel enige tijd zal duren voordat dit volledig is gerealiseerd.

De investering zal de resultaten voor 2019 niet substantieel beïnvloeden en de vooruitzichten voor de jaarresultaten blijven daarom ongewijzigd. Wel zal de kasstroom de komende drie jaar met 410 miljoen dollar worden gedrukt.

Jeffries concludeerde dat de doelstelling van Ahold voor een jaarlijkse vrije kasstroom van 1,8 miljard euro hierdoor onder druk komt te staan.

Grzinic en Wild gaven aan dat meer dan 100 miljoen dollar aan kostenbesparingen erg aantrekkelijk ogen. Maar de analisten benadrukten ook dat de kosten voor de baten uitgaan. Dit komt boven op de twijfel die er al in de markt is of Ahold wel in staat is zijn doelen voor de vrije kasstroom in de VS wel zal halen.

Jefferies heeft een Houden advies op Ahold Delhaize met een koersdoel van 22,00 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.