VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 19 oktober 2020 - Aandelen

Interessante overname ForFarmers

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De overname van De Hoop Mengvoeders is zeer interessant voor ForFarmers, omdat pluimvee het snelstgroeiende segment is in diervoeding, naast de mogelijke kostenvoordelen en synergieën. Dat stelde Degroof Petercam maandag.

De overname voegt volgens de analist zo’n 3 procent toe aan de volumes van ForFarmers en zo’n 4 tot 5 procent aan de omzet. De Hoop verkoopt zijn voer voor 342 euro per ton, tegen 244 euro voor ForFarmers, wat een goede indicatie kan zijn van de toegevoegde waarde, volgens de bank.

De Hoop had een EBITDA-resultaat van bijna 7 miljoen euro in 2018, maar onduidelijk is of ForFarmers alle betreffende activiteiten van De Hoop heeft overgenomen.

De analist van Degroof verwacht dat ForFarmers relatief veel heeft betaald, naar schatting 40 miljoen tot 60 miljoen euro. De bank verhoogt zijn winstramingen met 5 tot 8 procent.

Analist Eric Wilmer van ABN AMRO noemt het een relatief kleine deal, maar vindt het positief dat ForFarmers op overnamepad is. Ook hij rekent op een relatief hoge overnamesom aangezien concurrenten De Heus en Agrifirm ook graag de diervoedingsector willen “oprollen”. Kijkend naar eerdere deals gaat hij uit van een bedrag van ruim 30 miljoen euro.

Degroof Petercam heeft een Houden advies en koersdoel van 6,40 euro. ABN AMRO heeft ook een Houden advies en een koersdoel van 5,80 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.