Europa - 9 juli 2020 - Beursbrink

ING ziet het somber in voor Nederlandse horeca

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ING raamt de omzetdaling in de Nederlandse horeca dit jaar op 30 tot 40 procent, terwijl er in 2021 nog altijd geen volledig herstel zal zijn. Dit bleek donderdag uit een sectorrapport van ING.

De inschatting van de bank sluit aan op de waarschuwing van Sligro Food Group begin deze maand, waarbij Sligro terugvallende resultaten meldde en voor dit jaar de vooruitzichten verlaagde. Sligro voorzag dan wel een herstel naar de omzetniveaus van voor de corona-uitbraak in de tweede helft van volgend jaar.

ING sprak donderdag van een dieptepunt in de omzet van de horeca in april en verwees daarbij naar de pintransacties. Die lagen bij eet- en drinkgelegenheden in april bijna 70 procent lager dan een jaar eerder. Inmiddels is het aantal pintransacties deels opgekrabbeld. In juni lag het totale aantal transacties nog 33 procent onder het niveau van 2019.

ING verwacht dat een deel van de Nederlandse gasten uit voorzorg wegblijft en dat er veel minder animo bij buitenlandse toeristen is om in Nederland te verblijven. Het gemis van buitenlandse gasten wordt wel gedeeltelijk gecompenseerd doordat meer Nederlanders in eigen land vakantie vieren, aldus ING. Ten slotte zorgen de oplopende werkloosheid en de economische onzekerheid dat consumenten eerder bezuinigen op zaken als horecabezoek.

Sligro is een grote leverancier aan de Nederlandse horeca. ING besloot vorige week na de waarschuwing van Sligro om het Houden advies en koersdoel van 14,00 euro te handhaven, maar verwachtte toen al wel dat de analistentaxaties zullen worden verlaagd.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Sligro donderdag 3,0 procent lager op 13,30 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments