Europa - 16 maart 2020 - Aandelen

ING voorziet geen problemen voor balans Basic-Fit

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Zelfs als de fitnessclubs van Basic-Fit twee maanden gesloten moeten blijven, zullen er geen problemen ontstaan voor de balans van het bedrijf. Dit voorziet analist Marc Zwartsenburg van ING maandag in een rapport.

Basic-Fit kondigde aan tijdelijk alle fitnessclubs te sluiten tot ongeveer begin april. Volgens ING zal dit evenwel geen problemen opleveren voor de balans van Basic-Fit, zelfs niet als de clubs langer gesloten moeten blijven. ING wees op de “veilige” schuldpositie van 2,7 tot 2,8 keer het EBITDA-resultaat.

“Significante capex-investeringen kunnen worden opgeschort en leasecontracten zijn niet opgenomen in de bankconvenanten”, aldus de analist.

ING voorziet een mogelijke impact in dit scenario van circa 20 procent op het aangepaste EBITDA-resultaat in 2020. De analist merkte wel op dat dit een voorlopige schatting is en dat er meer details nodig zijn om de exacte impact van de coronacrisis te kunnen bepalen.

ING benadrukte dat er sprake is van overmacht in alle landen. Dit betekent dat Basic-Fit zijn leden niet hoeft te compenseren, aldus ING.

ING handhaafde het koersdoel van Basic-Fit op 38,25 euro bij een ongewijzigd koopadvies. Het aandeel Basic-Fit verloor maandag 18,5 procent op 17,56 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.