Nederland - 2 november 2018 - Technologie

ING verlaagt koersdoel TomTom

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor TomTom verlaagd van 14,50 naar 9,50 euro, maar handhaafde het koopadvies.

Reden voor de koersdoelverlaging is dat het duopolie van TomTom en Here is verstoord door de marktintrede van Google. “Een erg bekwame” speler, aldus de analisten.

Die toetreding heeft de toekomst van TomTom meer onzeker gemaakt. Maar dat betekent niet dat de kaarten van TomTom waardeloos zijn geworden, benadrukte ING.

De analisten werkten verschillende scenario’s uit en in het slechtste scenario is er toch slechts heel weinig neerwaarts potentieel voor het aandeel. Het basisscenario biedt “significant” opwaarts potentieel, aldus de bank, terwijl het meest positieve scenario zelfs een verdubbeling van koers belooft.

ING ziet een aantal mogelijke aanjagers voor de koers nu Google TomTom dwingt om zijn toekomst te heroverwegen.

Het aandeel TomTom won vrijdag 2,2 procent op 7,66 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel