Europa - 9 juni 2020 - Aandelen

ING verlaagt koersdoel Heijmans

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor het aandeel Heijmans verlaagd van 10,50 naar 8,50 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport van de bank.

ING wees er dinsdag op dat de bouwer in Nederland tot dusverre de meeste gevolgen van de coronacrisis binnen de perken heeft kunnen houden, mede dankzij een relatief laatcyclisch karakter van de bouw.

De analisten haalden dinsdag verder de sterke financiële positie van Heijmans aan, waarmee het bedrijf in staat moet zijn de huidige, moeilijke periode door te komen. De meeste bouwlocaties zijn open gebleven, terwijl de orderportefeuille voldoende zicht geeft op het te verwachten verloop van de komende periode.

De ramingen voor het bedrijfsresultaat (EBIT) voor dit jaar en 2021 zijn door ING wel verlaagd. Voor 2020 gaat de taxatie voor deze post van 37 miljoen naar 28 miljoen euro en voor 2021 van 36 miljoen naar 24 miljoen euro. ING doet dat om een eventueel corona-effect in een latere fase in te calculeren.

Het aandeel Heijmans noteerde dinsdag op een rood Damrak 4,2 procent lager op 6,56 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel