Europa - 6 april 2022 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

ING verlaagt koersdoel Arcadis

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor Arcadis verlaagd van 53,00 naar 47,00 euro, maar handhaafde wel het koopadvies. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van ING.

De bank verlaagde de taxaties voor het ingenieursbureau, uitgaande van een tragere economische groei en een oplopende inflatie.

ING ziet in Arcadis nog altijd een bedrijf met groeipotentieel voor “vele jaren” met goede marges en een gezonde kasstroom, waarmee het aan het eind van dit jaar zijn schuld kan hebben gereduceerd tot nul. Ook is het ESG-profiel van Arcadis één van de beste op Euronext.

De EBITA-marge zal volgens ING boven de doelstelling van 10 procent in 2023 uitkomen, maar de 11 procent die ING eerder voorzag, lijkt niet haalbaar volgens de bank. ING verlaagde de raming voor het bedrijfsresultaat (EBIT) voor 2022 en 2023 met ongeveer 5 procent bij een 5 procent hogere raming voor de omzet.

Ondertussen noteert de koers van het aandeel 18 procent onder het gemiddelde van de sector waarin Arcadis opereert. ING hanteert voor het nieuwe koersdoel nog altijd een korting van 10 procent. Dat is volgens de bank gerechtvaardigd, gezien de omzetgroei van Arcadis achterblijft en er geen concrete overnames op het programma staan.

Het aandeel is door ING wel van de favorietenlijst gehaald.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Arcadis woensdag 1,6 procent lager op 40,20 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.