Europa - 22 januari 2021 - Beursbrink

ING verhoogt koersdoel PostNL aanzienlijk

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft vrijdag het koersdoel voor PostNL verhoogd van 3,85 naar 4,35 euro bij handhaving van het koopadvies.

Analist Marc Zwartsenburg verhoogde het koersdoel na de sterke jaarresultaten van het postbedrijf, die ruimschoots de verwachtingen overtroffen. De vrije kasstroom in 2020 viel erg mee, en dat geldt ook voor de verwachtingen voor dit jaar. “Structureel en significant” hoger, aldus de analist, en dat ondersteunt een hogere waardering voor het aandeel.

Volgens ING biedt de vrije kasstroom in de komende jaren genoeg ruimte om waarde te creëren middels investeringen, die de marges en concurrentiepositie goed zullen doen.

Het dividend over 2020 zal ook hoger uitvallen dan verwacht. ING mikt op 0,28 euro per aandeel, waar de consensus nog mikt op slechts 0,18 euro per aandeel. In combinatie met een interim-dividend over de eerste helft van dit jaar, kan dit een dividend betekenen van 0,37 euro per aandeel in de komende 7 tot 8 maanden, goed voor een rendement van 11,1 procent. ING ziet daarbij ruimte voor een progressief dividend dit jaar.

De volgende aanjager voor het aandeel kan volgens ING op 1 maart zijn, als het postbedrijf meer details geeft over Digital Next en de verwachtingen voor langere termijn.

Het aandeel PostNL koerste vrijdagochtend 0,2 procent hoger op 3,35 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.