VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Europa - 16 december 2020 - Aandelen

ING verhoogt koersdoel Aegon

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft woensdag het koersdoel voor Aegon verhoogd van 2,40 naar 2,90 euro bij handhaving van het Houden advies.

De nieuwe doelen die Aegon onlangs presenteerde, bevestigen volgens analist Albert Ploegh dat het tijd kost om de verzekeraar te transformeren, maar de juiste stappen worden genomen om de balans te versterken en om risico’s af te bouwen, vindt hij.

De duidelijkheid omtrent het dividend en de vrije kasstroom suggeren dat de kapitaalteruggave op korte termijn beperkt zal zijn, aldus Ploegh. Een hoger dividend hoeven aandeelhouders volgens de analist niet te verwachten voor 2022. “De vraag is of Aegon in staat zal zijn de kapitaalteruggaves sneller op te schroeven”, aldus de analist.

De onderverdeling van kernmarkten in financiële en strategische activiteiten biedt mogelijkheden tot desinvesteringen, meent Ploegh, maar zullen vermoedelijk niet eerder dan in 2022 plaatsvinden.

ING mikt voor 2020 op een dividend van 0,12 euro per aandeel Aegon. Een jaar later kan dit naar 0,14 euro en in 2022 naar 0,18 euro per aandeel. Vervolgens is er in een optimistisch scenario ruimte denkt Ploegh voor een verhoging naar 0,27 tot 0,31 euro per aandeel.

Het aandeel Aegon koerste woensdagochtend 1,2 procent hoger op 3,10 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.