Nederland - 28 september 2018 - Banksector

ING verhoogt koersdoel Aalberts licht

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft donderdag het koersdoel voor Aalberts Industries verhoogd van 47,25 naar 47,50 met een ongewijzigd koopadvies.

Analist Tijs Hollestelle van ING ziet de huidige koerszwakte van het aandeel Aalberts als een “uitstekend koopmoment”, waarbij volgens hem de fundamenten van de onderneming uit Langbroek “sterker dan ooit” zijn.

Het aandeel verloor sinds de piek begin dit jaar circa een vijfde aan beurswaarde, vanwege een zwak sentiment op de aandelenmarkten vanwege de gevolgen van een oplaaiende handelsoorlog. Vooral in de auto-industrie was het sentiment zwak, aldus Hollestelle.

De analist merkte op dat Aalberts nog steeds bezig is om het bedrijf efficiënter te maken, maar dat tegelijk de pogingen om de portefeuille te stroomlijnen al grotendeels afgerond zijn. Daar plukt Aalberts nu de vruchten van, aldus Hollestelle. De recent opwaarts bijgestelde EBIT-margedoelstelling van meer dan 14 procent onderstreept dit, aldus ING.

Het management is bovendien meer gefocust op externe groeimogelijkheden, waarbij niet alleen kleinere overnames op het menu blijven staan, maar ook grotere acquisities door ING niet worden uitgesloten.

Het aandeel Aalberts Industries verloor donderdag 0,7 procent op 36,30 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.