Nederland - 2 mei 2019 - Banksector

ING op koers

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones)  De eerstekwartaalcijfers van ING laten zien dat de bank op koers ligt met zijn plannen, hoewel de onderliggende kosten tegenvielen. De winst voldeed aan de verwachtingen en de omzet werd gestuwd door een positieve impact van de verkoop van de Indiase bank Kotak. Dat stelde Jefferies donderdag in een rapport.

De fee-inkomsten waren volgens Jefferies beter dan verwacht, door hogere fees bij de retailbank in Nederland en België, terwijl ze in andere divisies lager waren.

De leningengroei was volgens de analisten goed, met 5,5 procent op jaarbasis.

De kosten als percentage van de inkomsten, afgezien van kosten van bankheffingen en regelgeving, daalden op jaarbasis met 3,6 procentpunt tot 45,6 procent. In Duitsland stegen de kosten met 8 procent door investeringen in marketing in Oostenrijk, terwijl de kosten in België met 7 procent daalden door de reorganisatie daar.

In de zakenbank ging het operationeel goed bij de kredietverstrekking en handelsfinanciering, maar dit werd geheel teniet gedaan door een zwak resultaat bij Financial Markets en Treasury.

Nieuw is dat ING de voorzieningen voor oninbare leningen in de komende periode ziet oplopen tot gemiddeld 25 basispunten van het leningenboek, nadat dit in het eerste kwartaal 16 basispunten was. Dat was een meevaller, want de markt rekende op een sterkere stijging, aldus Jefferies.

Jefferies heeft een koopadvies en koersdoel van 14,50 euro.
Het aandeel ING stond donderdag kort na de opening 1,5 procent lager op 11,36 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel