Nederland - 22 maart 2017 - Aandelen
door DIETER P.

ING mogelijks verstrikt in smeergeldschandaal

ING Groep (ticker: INGA) is een grote verliezer op dinsdag. Het aandeel verliest meer dan 3 procent en daalt tot minder dan 14 euro. De reden voor het verlies? Een passage in het jaarverslag van de bankgroep.

In het vorige week verschenen jaarverslag ontdekte Het Financieele Dagblad een opmerkelijke passage waarin de Nederlandse bankgigant melding maakt van een strafonderzoek naar witwaspraktijken en corruptie. Dat kan mogelijk resulteren in ‘significante’ boetes, waarschuwde ING.

De affaire draait om tientallen miljoenen smeergeld die aan de Oezbeekse presidentsdochter Gulnara Karimova werden betaald. Het geld werd overgeboekt door verschillende banken, waaronder ING.

De betalingen zouden gemaakt zijn door VimpelCom (een telecombedrijf) dat aan de hand van de betalingen bepaalde telecomlicenties in Oezbekistan probeerde te verwerven.

Het onderzoek wordt door de Nederlandse justitie gevoerd maar ING kreeg ook informatieverzoeken van de Amerikaanse overheid.

Het is uiteraard nog niet duidelijk welke rol ING eventueel heeft gespeeld, maar dergelijke onderzoeken kunnen vaak leiden tot bijzonder hoge boetes.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.