Nederland - 1 augustus 2019 - Banksector

ING iets beter dan verwacht

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft in het tweede kwartaal iets beter dan verwacht gepresteerd. Dit concludeerden analisten van Jefferies in reactie op de resultaten over het tweede kwartaal van de Nederlandse bank.

ING boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 1.438 miljoen euro en een winst voor belasting van 1.952 miljoen euro, wat de verwachting van Jefferies met 5 procent overtrof en 4 procent beter was dan de consensusverwachting.

“De eerste helft van het jaar is goed voor 50 procent van de consensusverwachting voor het hele boekjaar, in vergelijking met de 49 procent waarop werd gerekend”, aldus Jefferies, wat volgens de analisten enige ruimte biedt voor analisten om hun ramingen iets te verhogen.

De netto rentebaten stegen op jaarbasis met 0,8 procent. Daarnaast wezen de analisten op de verbeterde marges op hypotheken in alle segmenten.

Ook springt volgens hen in het oog dat de fee-inkomsten grofweg vlak waren, er sprake is van een positief momentum en dat het aantal nieuwe primaire klanten in het tweede kwartaal steeg met 309.000, “in een vooral uitdagende markt”, aldus de analist.

Jefferies hanteert een koopadvies en koersdoel van 15,00 euro. Het aandeel ING noteerde donderdag op een rood Damrak 1,4 procent lager op 9,93 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.