VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 11 februari 2021 - Aandelen

Impact coronavirus valt mee bij Aegon

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Aegon over de tweede helft van het jaar zijn verrassend sterk, met een onderliggend resultaat dat 229 miljoen euro hoger was dan de consensus. Dit stelde ING donderdag in een rapport.

Hogere sterfte door de coronapandemie in de Verenigde Staten leidde tot 91 miljoen euro lagere kosten voor een gesloten boek met langlopende zorgverzekeringen. Dit compenseerde voor de hogere uitkeringen van overlijdensrisicoverzekeringen, ter waarde van 83 miljoen euro.

Een andere factor die door analisten is onderschat, is de positieve impact van de hogere aandelenmarkten, stelde analist Albert Ploegh.

Aegon gaat het hedgingprogramma voor de variabele lijfrentes in de VS evalueren om het risicoprofiel te verlagen. Ook zullen de premies voor langetermijnzorgverzekeringen worden verhoogd, ter waarde van 300 miljoen dollar.

De solvabiliteit was iets lager dan verwacht, wat volgens ING toe te schrijven is aan de toevoeging van de bankactiviteiten in Nederland.

De sterke kapitaalaanwas in de tweede helft van het jaar is niet door te trekken naar 2021, merkte ING op, mede vanwege de bijzondere impact van de coronacrisis en de aandelenkoersen.

ING heeft een Houden advies en een koersdoel van 2,90 euro. Aegon noteerde donderdag 2 procent hoger op 3,71 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.