Europa - 24 februari 2022 - Aandelen

IMCD overtreft waarschijnlijk verwachtingen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) IMCD heeft in 2021 waarschijnlijk beter dan verwacht gepresenteerd. Dit voorzien analisten van Berenberg in aanloop naar de cijferpublicatie van de distributeur van chemicaliën en voedingsingrediënten op vrijdag.

Berenberg rekent op een aangepaste EBITA van 379 miljoen euro, in vergelijking met 253,5 miljoen euro in 2020. Onder de streep resteert naar verwachting een nettowinst van 258 miljoen euro. De omzet wordt door de zakenbank geraamd op ruim 3,4 miljard euro, in vergelijking met krap 2,8 miljard euro een jaar eerder.

Berenberg spreekt zelf van niet bijzonder ambitieuze schattingen, omdat de aanhoudende krapte in de aanvoerketen en inflatiedruk IMCD op korte termijn wel eens in de kaart zouden kunnen spelen.

Hoewel IMCD tijdens de presentatie van de jaarcijfers van 2020 vanwege alle onzekerheden geen concrete outlook afgaf, zei het bedrijf eind april te verwachten dat de operationele EBITA in 2021 zou stijgen.

Kwartaal op kwartaal kon de distributeur van speciale chemicaliën en voedingsingrediënten over de eerste negen maanden van 2021 zelfs een versnelling van de groei laten zien. De operationele EBITA steeg in de eerste negen maanden met 51 procent op jaarbasis tot 286 miljoen euro. Dat was in de eerste jaarhelft nog een plus van 46 procent en in het eerste kwartaal een plus van 28 procent.

De omzetgroei liet een vergelijkbaar beeld zien. De omzet steeg in de eerste drie kwartalen van 2021 met 22 procent tot ruim 2,5 miljard euro. In de eerste zes maanden van dit jaar groeide de omzet met 19 procent, terwijl in het eerste kwartaal nog een omzetgroei van 8 procent werd gerapporteerd.

Onder de streep restte er voor IMCD in de eerste negen maanden van dit jaar een winst van 202 miljoen euro tegen 131 miljoen euro een jaar eerder. Per aandeel kwam dit neer op een winst van 2,66 euro.

CEO Piet van der Slikke sprak in een toelichting op de derdekwartaalcijfers van sterke resultaten, waarbij IMCD ondanks beperkingen in de aanvoerketen profiteerde van een sterke vraag. “Alle regio’s boekten een dubbelcijferige groei van de EBITA. Hoewel we voor de rest van het jaar aanhoudende uitdagingen in de aanvoerketen voorzien, hebben we er vertrouwen in dat onze […] infrastructuur ons in staat zal stellen onze groei-ambities te realiseren”, zei de topman op 9 november.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.